Voor veel mensen is het heel herkenbaar, maar net zo vervelend: aan het eind van de dag is de batterij van je telefoon helemaal leeg. Gelukkig kennen we enkele praktische trucs om ervoor te zorgen dat je aan het einde van de dag nog batterij over hebt!
Wat te doen aan het einde van de dag met een lege batterij?
Het is elke dag hetzelfde verhaal: de batterij van de telefoon was ’s nachts leeg en ik ging op zoek naar een oplader… is dat bekend? In dit geval is het belangrijk om het energieverbruik van het apparaat zoveel mogelijk te beperken. Hieronder geven we drie tips om je te helpen.
Beperk Bluetooth en wifi
Gebruik je bluetooth op je telefoon? Bijvoorbeeld handsfree bellen of muziek luisteren via draadloze speakers in de auto? Sluit dan na gebruik de aansluiting af. Je telefoon probeert steeds verbinding te maken met een Bluetooth-apparaat, wat veel energie verbruikt. Hetzelfde geldt voor wifi: ben je wel eens een tijdje zonder verbinding onderweg geweest? Sluit dan gewoon de verbinding.
Schermhelderheid aanpassen
Je telefoon heeft waarschijnlijk een groot, helder kleurenscherm. Geweldig om films te kijken. Het nadeel van zo’n mooi scherm is echter dat het veel stroom verbruikt. U kunt geld besparen door de helderheid van het scherm te verminderen en de tijd dat het scherm aan blijft na gebruik te verminderen. U kunt de helderheid ook automatisch aanpassen op basis van de lichtomstandigheden.
beperk energieverslindende toepassingen
Heb je apps op je telefoon die je niet meer gebruikt? Verwijder ze dan. Vooral grote toepassingen verbruiken energie. Voor sommige apps kunt u op deze manier tot 20% batterijduur besparen. Qua energieverbruik is het vaak voordeliger om de mobiele website van een bedrijf te bezoeken. Wil je een nieuwe applicatie downloaden? De app mag dan geen pushmeldingen versturen en toegang krijgen tot je locatie. Dit kost ook energie.